Vlasaard Park

Herinrichting plantsoen Vlasaardstraat Thorn

Park Vlasaardstraat Thorn

Op initiatief van enkele omwonenden is samen met buurtbewoners een herinrichtingsplan gemaakt voor het plantsoen aan de Vlasaardstraat. Van dit plantsoen wordt een buurtpark gemaakt. Een park om mensen te verbinden. Waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, om vereenzaming bij ouderen tegen te gaan. Waar kinderen kunnen spelen en lekker bewegen, omdat het belangrijk is dat kinderen op jonge leeftijd leren met elkaar om te gaan. Bovendien bevordert bewegen de motoriek en helpt het om op gezond gewicht te komen of te blijven. Het park biedt de mogelijkheid tot ontspanning en vrijetijdsbesteding. Hiermee wil Vereniging Park Vlasaardstraat bijdragen aan een harmonieuze ontwikkeling van de samenleving in ons witte stadje. Hoe dit er precies komt uit te zien? Bekijk de 3D-visualisatie.

Verbindingsweggetje Vlasaardstraat verdwijnt

Een onderdeel van het plan is het saneren van het verbindingsweggetje tussen de twee delen van de Vlasaardstraat, ter hoogte van de Broeckmeulenstraat. Zo ontstaat een groot aaneengesloten park. Binnenkort wordt begonnen met het saneren van het verbindingsweggetje. Dit zal voor de bouwvak (23 juli) worden uitgevoerd.
Door dit park zal een meanderend pad worden aangelegd. Op het schetsplan is het te saneren weggedeeltje oranje ingekleurd. Het aan te leggen pad is geel gemarkeerd.

Informatie

Voor informatie over het herinrichtingsplan kunt u terecht bij

* Hetty Cuijten: hetty@vlasaardstraat.nl/06-1238 7270

* John van den Berg: j.vandenberg@gemeentemaasgouw.nl/06-1442 9978

* Over het saneren van het weggedeelte: Jack Erdman: j.erdman@gemeentemaasgouw.nl u informeren.

Ook via onze facebookpagina https://www.facebook.com/park.vlasaardstraat houden wij u op de hoogte.